Hetetokter
overgangsalder
menopause
overgangsplager

Overgangsalder? Velkommen til behandling av alle typer symptomer på St. Olav Helseklinikk!

 Vi kan hjelpe deg å lindre plagene. Det er ikke nødvendig å ha det ille, det kan oftest lindres med enkel akupunktur.
Det kan være mange årsaker, men vi kan hjelpe deg. 

St. Olav Helseklinikk tilbyr høyt kvalifiserte akupunktører som har mange års erfaring og omfattende utdanningsbakgrunn.
Hos oss finner du moderne klinikkfasiliteter i hjertet av Tønsberg, Norges eldste by.
Enkel adkomst med bil, tog, buss og fly.

Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund

Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund

Akupunktør Erik Vinje Olbjørn

Akupunktør Erik Vinje Olbjørn

Vi som akupunktører jobber med å finne ut hvordan din kropp fungerer, og hvordan vi kan hjelpe deg med å balansere og oppnå ditt potensial. Dette ved å styrke, fjerne, støtte, lindre og forberede er noe som er vårt hovedfokus.

Alle våre akupunktører har en 5 årig utdannelse ved Akupunkturhøyskolen, som er den eneste godkjente akupunkturskole i Norden og innehar en Bachelorgrad i tillegg i Medisin grunnfag og Funksjonell anatomi og fysiologi. Alle våre akupunktører har over 15 års klinisk erfaring.

Våre akupunktører reiser verden rundt for å oppdatere seg faglig innen for akupunktur. Dette for å kunne den beste og mest optimale behandlingen for deg og dine plager.

Bli kvitt svimmelheten med akupunktur du også. Bestill time i dag!

Bestill time, send oss spørsmål eller kontakt oss for en helt uforpliktende akupunktur-prat!
Bruk kontaktskjemaet under, ring 3333 4040 eller epost til: post @ stolavklinikken.no så svarer vi deg raskt tilbake. Skriv gjerne ditt telefonnummer, så ringer vi tilbake om det er ønskelig.
Velkommen til oss på St. Olav Helseklinikk, vi er eksperter på akupunktur!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

akupunktur
akupunktur-i-kina

Litt om overgangsalder

Mange kvinner mellom 45-55 sliter med overgangs plager. Her er noen av symptomene.
Hetetokter der du plutselig føler deg varm og kan rødme. De kan være milde eller sterke nok til å vekke deg om natten. Hetetokter kan utløses av koffeinen i kaffe eller annen drikke, sterkt krydret mat, varm drikke eller alkohol.
Nattesvette, gjerne i forbindelse med hetetokter. Nattesvette kan imidlertid også ha andre årsaker, så oppsøk lege dersom du har dette problemet.
Slimhinnen i skjeden blir tynnere og tørrere i overgangsalderen. Dette kan gi kløe og gjøre samleie smertefullt.
Mindre sexlyst.
Søvnvansker. Du kan oppleve problemer med å få sove, oppvåkning grunnet hetetokter og tidlig oppvåkning.
Vektøkning, mindre muskelstyrke og mer fett rundt midjen. Det er imidlertid vanskelig å vite om dette skyldes hormonforandringer eller aldring.
Tristhet, depresjon og humørsvingninger. Dette kan for noen få gå hånd i hånd med irritabilitet, engstelse, panikkanfall og glemskhet.
Vanligvis kan legen stadfeste at det er overgangsalder du gjennomgår ut fra symptomene og alderen din. Er du yngre enn 40 år, kan en blodprøve som heter FSH tas for å finne ut hva som skjer.
Forskning på akupunktur viser at akupunktur har effekt på overgangs plager. Studien er gjort i Norge og heter acuflash. Les mer:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19423996
hetetokter er et vanlig symptom på overgangsalder. Dette kan forekomme både på dagtid og natterstid. Det kan forekomme alt fra noen få ganger per dag til de som har det 3-4 ganger i timen. Akupunktur kan være til god hjelp. Forskning på akupunktur viser at akupunktur har effekt på overgangs plager. Studien er gjort i Norge og heter acuflash. Les mer:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19423996

menopause er når kvinner går fra og være fertile til ikke å være det. Det skjer en endring av de kvinnelige kjønnshormonene. Dette er noe nesten alle kvinner mellom 45-55 år opplever.

tidlig overgangsalder. En av 100 kvinner kommer i overgangsalder mellom 30-40 år. Man vet ikke helt hvorfor, men man ser at det kan ha noe med arv å gjøre, stress, lav kroppsvekt og ekstreme trenings mengder kan ha en betydning. Akupunktur kan være til god hjelp

Østrogenmangel. Overgangsalderen skyldes bortfall av kjønnshormonet østrogen. Dette gjør at kvinner mister sin fertilitet. Akupunktur kan lette denne overgangs fasen.

hormonbehandling. Behandling som kan blir gitt av leger er østrogen. Andre behandlings metoder kan være bruk av soya preparater. Det har blitt gjort en del studier på dette. Akupunktur er også mye brukt.

Svært mange opplever spesielt god effekt ved vår akupunkturbehandling mot disse lidelsene:

 • Psykiske plager, angst, depresjon og utbrenthet

 • Smerter i rygg- og skuldre, nakke, hodepine og migrene, muskel- og leddsmerter,

  menstruasjonssmerter/PMS-plager

 • Ulike allergier, trøtthet og utmattelse

 • Plager ved overgangsalder, fibromyalgiske plager

 • Øyelidelser som tørre øyne, AMD tørr/våt, glaukom,

  retina pigmentosa, rennende øyne

 • Kvalme ved graviditet, urinveisinfeksjon

 • Fertilitets-problematikk