svimmelhet gravid
svimmelhet og angst
symptomer
plutselig svimmelhet

Svimmel? Velkommen til behandling av alle typer svimmelhet på St. Olav Helseklinikk!

 Vi kan hjelpe deg å bli kvitt svimmelhet. Det er ikke nødvendig å være svimmel, det kan oftest lindres med enkel akupunktur. Gravid og svimmel? Det kan være mange årsaker til svimmelhet. Vi kan hjelpe deg. 

St. Olav Helseklinikk tilbyr høyt kvalifiserte akupunktører som har mange års erfaring og omfattende utdanningsbakgrunn.
Hos oss finner du moderne klinikkfasiliteter i hjertet av Tønsberg, Norges eldste by.
Enkel adkomst med bil, tog, buss og fly.

Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund

Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund

Akupunktør Erik Vinje Olbjørn

Akupunktør Erik Vinje Olbjørn

Vi som akupunktører jobber med å finne ut hvordan din kropp fungerer, og hvordan vi kan hjelpe deg med å balansere og oppnå ditt potensial. Dette ved å styrke, fjerne, støtte, lindre og forberede er noe som er vårt hovedfokus.

Alle våre akupunktører har en 5 årig utdannelse ved Akupunkturhøyskolen, som er den eneste godkjente akupunkturskole i Norden og innehar en Bachelorgrad i tillegg i Medisin grunnfag og Funksjonell anatomi og fysiologi. Alle våre akupunktører har over 15 års klinisk erfaring.

Våre akupunktører reiser verden rundt for å oppdatere seg faglig innen for akupunktur. Dette for å kunne den beste og mest optimale behandlingen for deg og dine plager.

Bli kvitt svimmelheten med akupunktur du også. Bestill time i dag!

Bestill time, send oss spørsmål eller kontakt oss for en helt uforpliktende akupunktur-prat!
Bruk kontaktskjemaet under, ring 3333 4040 eller epost til: post @ stolavklinikken.no så svarer vi deg raskt tilbake. Skriv gjerne ditt telefonnummer, så ringer vi tilbake om det er ønskelig.
Velkommen til oss på St. Olav Helseklinikk, vi er eksperter på akupunktur!

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Emne

Melding

akupunktur
akupunktur-i-kina

Litt om Svimmelhet

Svimmelhet er en følelse av ustøhet, der du ofte får en fornemmelse av at hodet eller omgivelsene beveger seg. En slik bevegelsesillusjon kalles også vertigo. Svimmelhet har mange ulike årsaker. Det kan komme fra f.eks. høyt blod trykk, for lavt blod trykk, krystallsyke, dårlig syn, mb. Meiner

Synet er svært viktig for vår oppfatning av rommet rundt oss. I tillegg gir synet beskjed til hjernen når hodet beveger på seg.
Balanseorganet sitter i det indre øret, og sender informasjon til hjernen om hodets stilling og bevegelser i rommet.
Følelegemer i hud, sener og ledd forteller hjernen hvordan vi beveger på armer og ben og hvor kroppens tyngdepunkt befinner seg i forhold til føttene.

 • Gravid
  Kan forekomme hos gravide kvinner. Det kan være et symptom på at man er gravid. Dette kan variere fra kvinne til kvinne og svangerskap til svangerskap. akupunktur kan være til hjelp. forskning på akupunktur viser effekt svangerskap kvalme

 • Årsaker
  høyt blod trykk, for lavt blod trykk, krystallsyke, dårlig syn, mb. Meiner, lave innhold av jern, stoffskifte, raske hodebevegelser

 • Kvalme
  Ved svimmelhet er det vanlig å bli kvalm. Dette kommer som følge kroppens sanser for sender forskjellige informasjon til hjernen og så blir litt «rot» for hjernen, og da blir man kvalm

 • Plutselig svimmelhet

  Kan mange forskjellige årsaker. Det kan være tegn på alt fra hjerne slag til at man reiser seg fort etter å ha ligget i sengen. Vedvarer svimmelheten over tid bør man gå til lege å sjekke det opp.
  Akupunktur kan ha god effekt på svimmelhet.

 • Nakke
  Svimmelhet er en av våre vanligste helseplager og et symptom på at kroppens balansesystem ikke fungerer som det skal. Svimmelhet oppstår når hjernen vår oppfatter informasjonen den får om kroppens posisjon fra de ulike sansene våre som motstridende. Svimmelhet kan skyldes leddlåsninger og muskelspenninger øverst i nakken.Dette kan refereres til som nakkesvimmelhet (cevicogen svimmelhet). Tilhørende symptomer kan også være smerter og stivhet i nakken og brystryggen, hodepine og mer sjelden øresus. Akupunktur kan være til god hjelp for å løsne spenninger både i nakke og hele hodet.

 • Angst
  En av symptomene på angst kan være svimmelhet, men dette er noe som varierer fra person til person. Akupunktur brukes mye mot angst og svimmelhet. Forskning på akupunktur og angst viser at akupunktur har effekt på mild til moderat angst.

 • Svimmelhet og hodepine
  Forkommer gjerne når man har diagnosen Mb. Meinier. Dette er noe akupunktur kan være til god hjelp med.

 • Svimmelhet symptomer
  Det er 2 typer svimmelhet.
  Karusellsvimmelhet (Rotatorisk vertigo) – en tydelig, og ofte overveldende, følelse av at du selv eller omgivelsene roterer.
  Båtdekksvimmelhet (Nautisk vertigo) – du har en tydelig følelse av at du selv eller bakken under deg gynger som på en båt.

 • Wikipedia

Svært mange opplever spesielt god effekt ved vår akupunkturbehandling mot disse lidelsene:

 • Psykiske plager, angst, depresjon og utbrenthet

 • Smerter i rygg- og skuldre, nakke, hodepine og migrene, muskel- og leddsmerter,

  menstruasjonssmerter/PMS-plager

 • Ulike allergier, trøtthet og utmattelse

 • Plager ved overgangsalder, fibromyalgiske plager

 • Øyelidelser som tørre øyne, AMD tørr/våt, glaukom,

  retina pigmentosa, rennende øyne

 • Kvalme ved graviditet, urinveisinfeksjon

 • Fertilitets-problematikk