akupunktur

Velkommen til akupunktur og behandling på
St. Olav Helseklinikk!

St. Olav Helseklinikk tilbyr høyt kvalifiserte akupunktører som har mange års erfaring og omfattende utdanningsbakgrunn. Hos oss finner du moderne klinikkfasiliteter i hjertet av Tønsberg, Norges eldste by.
Enkel adkomst med bil, tog, buss og fly.

Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund

Akupunktør Ole Jørgen Frydenlund

Akupunktør Erik Vinje Olbjørn

Akupunktør Erik Vinje Olbjørn

Vi som akupunktører jobber med å finne ut hvordan din kropp fungerer, og hvordan vi kan hjelpe deg med å balansere og oppnå ditt potensial. Dette ved å styrke, fjerne, støtte, lindre og forberede er noe som er vårt hovedfokus.

Alle våre akupunktører har en 5 årig utdannelse ved Akupunkturhøyskolen, som er den eneste godkjente akupunkturskole i Norden og innehar en Bachelorgrad i tillegg i Medisin grunnfag og Funksjonell anatomi og fysiologi. Alle våre akupunktører har over 15 års klinisk erfaring.

Våre akupunktører reiser verden rundt for å oppdatere seg faglig innen for akupunktur. Dette for å kunne den beste og mest optimale behandlingen for deg og dine plager.

 

Bli smertefri med akupunktur du også. Bestill time i dag!

Bestill time, send oss spørsmål eller kontakt oss for en helt uforplikende akupunktur-prat!
Bruk kontaktskjemaet under, ring 3333 4040 eller epost til: post @ stolavklinikken.no så svarer vi deg raskt tilbake. Skriv gjerne ditt telefonnummer, så ringer vi tilbake om det er ønskelig.
Velkommen til oss på St. Olav Helseklinikk, vi er eksperter på akupunktur!

  Ditt navn (obligatorisk)

  E-post (obligatorisk)

  Emne

  Melding

  [Send "Submit"]

  akupunktur
  akupunktur-i-kina

  Litt om St Olav Helsklinikk

  Resultater:

  Mange opplever lindrede effekt ved vår akupunkturbehandling:

  • Psykiske plager, angst, depresjon og utbrenthet

  • Smerter i rygg- og skuldre, nakke, hodepine og migrene, muskel- og leddsmerter,

   menstruasjonssmerter/PMS-plager

  • Ulike allergier, trøtthet og utmattelse

  • Plager ved overgangsalder, fibromyalgiske plager

  • Øyelidelser som tørre øyne, AMD tørr/våt, glaukom,

   retina pigmentosa, rennende øyne

  • Kvalme ved graviditet, urinveisinfeksjon

  • Fertilitets-problematikk

  Litt om Akupunktur

  Akupunktur er en gammel behandlingsform innen tradisjonell kinesisk medisin, som også inkluderer urter, kost og ernæringsterapi, tuina (massasje), kopping, moxa og Qigong (helsefremmende øvelser/bevegelser).

  I tradisjonell kinesisk medisin blir ethvert symptom, enten det det viser seg fysisk eller psykisk, tatt hensyn til og vurdert.  Behandlingen baserer seg på personens symptomer, slik at behandlingen blir skreddersydd og tilpasset den enkelte.

  Tradisjonell kinesisk medisin ser på kropp og sjel som en integrert enhet og man ser på sykdom som en ubalanse i kroppens energisystem. Akupunktørens oppgave er å bidra til å gjenopprette energibalansen hos pasienten

  Akupunktur er en terapiform hvor det stikkes tynne nåler i spesifikke punkter langs kroppens meridianer (”energi-kanaler”) som går langs og rundt på kroppen. Så lenge energien ”Qi” får flyte fritt uten blokkeringer i meridianene har vi god helse. Hvis energiflyten av en eller flere årsaker blir forstyrret, oppstår ubalanse som kan resultere i smerte og/eller sykdom. Ved å stimulere de rette punktene regulerer akupunktøren Qi og balansen gjenopprettes

  Hva kan behandles med akupunktur?

  Akupunktur benyttes til å behandle sykdommer, lidelser og plager eller for å styrke helsen. Et klart flertall oppgir at de opplever bedret helsetilstand etter akupunkturbehandling.

  Belastningslidelser i rygg, skuldre og nakke er de vanligste plagene folk søker hjelp hos akupunktør for. Også luftveisproblemer, fordøyelsesplager, allergi, hodepine, stress, søvnproblemer, psykiske plager, kvinneplager og fertilitetsproblemer er vanlig å oppsøke akupunktør for. I tillegg er det mange andre sykdommer og plager som behandles med akupunktur som det kanskje er mindre kjent å benytte akupunktur for i Norge og i vesten.

  Våre akupunktører på St. Olav helseklinikk har i tillegg ekstra erfaring og interesse for å behandle syns – og øyelidelser, psykiske plager, manneplager, muskel og skjelettplager, kvinneplager, fødselsforberedende behandling, hodepine/migrene, bihulebetennelse, kronisk trøtthet, mave – og fordøyelsesplager, overgangsplager, søvnproblematikk, smerter og behandling etter hjerneslag.

  Hva skjer under en akupunkturbehandling?

  Under første akupunkturbehandling blir det foretatt et grundig intervju som gir akupunktøren et grunnlag for å stille diagnose. De opplysningene som kommer frem blir ført i en journal. Under intervjuet stilles det spørsmål om plager og symptomer.

  Akupunktøren er interessert i hvor lenge du har hatt plagene, hva som forverrer eller lindrer dem, osv. I tillegg ser akupunktøren på tungen og tar pulsen. Diagnosen er utgangspunktet for akupunktørens valg av akupunkturpunkter og hvordan disse skal stimuleres. Målet med en slik diagnostisering er å finne årsaken til plagene slik at hver pasient får en individuell tilpasset behandling. Dette er viktig ettersom de samme sykdommer og symptomer kan ha forskjellige årsaker. Akupunktøren vil også ofte gi råd og veiledning i forhold til din helse på livsstil og kosthold.

  Akupunktøren benytter primært akupunkturnåler, men også kopping, moxa, triggerpunktbehandling, elektroakupunktur og andre nyere og mer vestlig inspirerte teknikker.

  Akupunktur er en svært trygg behandlingsform med få bivirkninger når den utføres av godt utdannede behandlere som praktiserer etter trygge og solide standarder. Under og etter behandling opplever noen pasienter trøtthet, mens andre kan oppleve økt energi og livsglede. Andre følelser kan også dukke opp – og er helt naturlig. Noen pasienter kan få en svak prikkende eller nummen følelse der nålene sitter, noe som bare indikerer at Qi beveger seg og behandlingen virker. Du kan oppleve ømhet rundt stikket etter behandling.

  Historie

  Akupunktur som et behandlingssystem kan ifølge dokumenterte kilder dateres til ca. det 3. eller 2. århundre f.Kr. Akupunktur er ikke en del av folkemedisinen i Kina, men har vært autorisert skolemedisin i nærmere 2000 år og har gjennom disse årene utviklet seg mye. De siste 30 årene har akupunktur som fag og yrke spredt seg i stort tempo i vestlige land og er i ferd med og bli anerkjent i flere vestlige land som USA og Australia

  Utdanning og medlemskap i akupunkturforeningen.

  AkupunkturforeningenAkupunkturforeningen stiller strenge krav til medlemskap. Det kreves gode basiskunnskaper i vestlig medisin (minimum 90 studiepoeng) ved siden av en grundig utdanning i tradisjonell kinesisk akupunktur. I tillegg til utdanning i både vestlig medisin og tradisjonell kinesisk akupunktur skal en akupunktør som er medlem av Akupunkturforeningen: ha taushetsplikt, følge Statens krav til behandling av helse- og personopplysninger, ha ansvarsforsikring og følge etiske regler.

  Våre akupunktører på St. Olav helseklinikk oppfyller disse strenge kravene. I tilllegg er våre akupunktører regelmessig på kurs nasjonalt og internasjonalt for oppdatering og videre utvikling.

  Vår kompetanse og erfaring – din trygghet