Tilbake fra reise til EyeHospital of Beijing, Kina

 

Ingenting ting å si på velkomsten!

Ingenting ting å si på velkomsten!

En ny lærerik og utviklende reise er over og vi har reist hjem med de faglige koffertene igjen fylt opp. Ikke bare med medisinsk lærdom, behandlinger, sykdommer og diagnostikk, men også med hyggelige opplevelser, varme fine mennesker og et ektefølt ønske om å ta oss gjester fra nord godt imot. Våre verter på Øyesykehuset i Beijing er stolte over å få besøk fra Norge og legger til rette på alle måter, slik at oppholdet til deres gjester skal bli best mulig. I foajeen på sykehuset ble vi ønsket velkommen på storskjerm!

 

Journalist, forfatter og redaktør med på turen!

Journalist og redaktør Bente Wemundstad

Journalist, forfatter og redaktør Bente Wemundstad

Denne gang følte vi oss ekstra priviligerte. Journalisten, forfatteren og redaktøren Bente Wemundstad ble med oss på turen til Beijing denne gangen, for å se hva vi opplever, lærer og arbeider med når vi er i Kina. Det er viktig for oss at dette blir formidlet hjemme i Norge på en bra måte og vi tror ingen er bedre rustet til det enn henne.

Så tusen takk til Bente, for skarpe journalistiske blikk og for entusiastisk å ta med deg notater, bilder og info hjem! Dette er vi svært glade for. Ikke minst er det bra med tanke på formidling av det viktige arbeidet som blir gjort og hva det kan bety for norske pasienter i fremtiden.

Pasientreiser – Norge/Kina

Det ser faktisk ut som vi har fått på plass en langsiktig avtale om pasientutveksling mellom Norge og Øyesykehuset i Beijing. Etter flere møter på sykehuset, ikke minst med lederen av sykehuset, President Fan, har det blitt lagt til rette for at spesielt krevende tilfeller av pasienter med øyelidelser hjemme i Norge, kan sendes direkte til øyesykehuset i Beijing for synsundersøkelser, diagnostisering og bli behandlet med integrert medisin; det vil si – det beste fra moderne vestlig medisin kombinert med tradisjonelle og erfaringsbaserte TCM-metoder. Dette vil gi pasientene den beste behandlingen vi er i stand til å gi dem.

Forskning og dokumentasjon

Det vil alltid være et grunnleggende fokus fra vår side, at fyldig forskning og god dokumentasjon ligger til grunn for alt arbeid vi gjør; all behandling, diagnostisering og medisinering. Dette handler om tillit og trygghet, og det er en betingelse for at vi skal opparbeide troverdighet og kredibilitet også i det norske medisinske fagmiljøet. Dette var derfor et viktig tema for oss under møtene hos det store kinesiske sykehuset. President Fan hadde imidlertid gode nyheter til oss og kunne fortelle at de for tiden samarbeidet tett med et stort universitet i USA og at de sammen ville publisere flere store forskningsrapporter i 2015 på de respektive temaene.

Undervisning

Prof. Dr. Lina Liang, som også er forfatter av boken «Opthalmology in TCM» og en av ekspertene på øyesykehuset, underviste oss om Diabetes Retinopaty. Diabetes er en økende lidelse både i vesten og i Kina – og synsplager er ofte knyttet til pasienter som har diabetes. Man har imidlertid opparbeidet god erfaring i at akupunktur bidrar til å stabilisere øyelidelsen og sykdommen kombinert. Svært interessant studie. Vi fikk også mer innblikk i deres bruk av kjente patenterte urter i bruk for øyelidelser sammen med akupunktur. Dette er definitivt et tema vi vil se enda nærmere på ved fremtidige reiser.

_DSC0813 _DSC0886 IMG_2671 IMG_2810_DSC0401

Besøk på Guan An Men Hospital, Beijing

Kina har kommet _DSC0973langt med sin tilnæring til behandling av ulike former for cancer. På sykehuset Guan An Men arbeider de svært fokusert på behandling av cancer, ved bruk av integrert behandling; vestlig medisin og kinesisk medisin hånd i hånd. Dette er det største sykehuset i Kina som har spesialisert seg på denne behandlingsformen og vi fikk æren av å bli omvist og undervist av lederen på canceravdelingen. Dette sykehuset behandler faktisk over 10.000 out patients daglig!

Her fikk vi ved selvsyn innblikk i effekter og fordeler ved å bruke kinesisk og vestlig medisin kombinert,- og resultatene snakker uansett for seg; høyere overlevelsesrate, mindre bivirkninger av cellegift, kortere sykemeldingsperiode samt fokus på å bevare en god allmentilstand under sykdomsforløpet. Dette skal Bente Wemundstad skrive mer om i artikler som blir publisert i media hjemme i Norge etterhvert.

Tusen takk til de vennlige vertene våre i Beijing, som tok imot oss med åpne armer og som svært villig viste oss hvordan de arbeider, hvilke resultater de har oppnådd og utviste en stor vilje til samarbeid. På medisinsk grunnlag føler vi at samarbeidet Norge-Kina aldri har vært varmere og mer imøtekommende enn nå. Tusen takk til Prof. Dr. Qi Ping Wei og Prof. Dr. Lina Liang for deres omtanke og omsorg for oss som gjester.

Vi ser allerede frem til neste reise, som er planlagt i mars 2015.