HÅRMINERAL-ANALYSE bilde-hårmineralanalyse

Hårmineralanalyse er en målemetode som måler mengden mineraler i håret. Denne analysen blir som et speilbilde av cellene i kroppen din. Ved første konsultasjon får du en veiledning om hårmineralanalyser og hvordan det foregår. Du intervjues om din sykdomshistorie og det klippes ca 150 mg hår av de innerste 2-3 cm nakkehår.
Årsaken til at det i det hele tatt er nødvendig å analysere hva kroppene våre inneholder av mineraler (og indirekte behov for vitaminer), blir egentlig veldig innlysende:

  • Økt bruk av kunstgjødsel – dette forandrer mineralinnholdet i jorda til dels kraftig.
  • Sprøytemidler – de fleste av dem er veldig giftige
  • Lagring, transport og oppbevaring av maten vår –  kvaliteten forringes ofte.
  • Næringsmiddelindustriens prossessering av råstoffene –  herunder kommer også fargestoffer, konserveringsmidler, syntetiske smaksforsterkere og annen matsminke.
  • Mye fast- og junkfood –  ”kjapp- og søppelmat”
  • Høyt inntak av  raske karbohydrater som sukker, hvitt mel, polert ris, poteter – ikke minst brus, leskedrikker… har du forresten tenkt på at nordmenn er trolig de eneste som spiser brød som mat og ikke brød til mat?
  • Stress – visste du at stress senker flere viktige mineralverdier i kroppen?
  • Uregelmessig kosthold – spiser du fire regelmessige måltider pr dag?
  • Kjemiske medisiner vil ofte forrykke mineralbalansen kraftig – sykdommer vil også forrykke mineralbalansen din.

Hvorfor bruke hår?

Hår er et utmerket vev å bruke for måling av kroppens mineralstatus. Det er både letthåndterlig og pålitelig. Kliniske undersøkelser har vist at en riktig innsamlet hårprøve avslører kroppens nivåer av både livsviktige mineraler og farlige toksiske metaller. Magnesium for eksempel; behøves for normal muskelfunksjon, først og fremst for hjertemuskulaturen. Mangel assosieres med uro, angst, søvnproblemer og økt risiko for hjerteproblemer. Man kan ha et så lavt kalsiumnivå at det kan forårsake sterk beinskjørhet uten at det vil vises merkbare forandringer i en blodtest.En hårmineralanalyse kan derimot avsløre eventuelle mangler. En hårmineralanalyse avslører på en unik måte det indre miljø i kroppens celler over en lengre tidsperiode, noe andre analysemetoder har problemer med å vise.

Hvem bør ta en hårmineralanalyse?

Personer som føler seg dårlig uten å finne noen tilfredsstillende forklaring, eller at en behandling ikke ga den forventede effekt. Dessuten ved mistanke om tungmetallforgiftninger. En hårmineralanalyse kan også med fordel anvendes i forebyggende hensikt, da den avslører eventuelle fremtidige problemer, ofte lang tid før kliniske symptomer foreligger.

Ønsker du en hårmineral-analyse utført; kontakt oss på St. Olav!

Se lenker: www.traceelements.com
www.haranalyser.com